Waarom Goudbaren Kopen

Op de vraag waarom mensen goudbaren kopen komen over het algemeen heel verschillende antwoorden. Zo zijn er een groot aantal mensen die goudbaren kopen als investering, maar doen ze dit om verschillende redenen. Het kopen van goudbaren is bijvoorbeeld een uitstekende manier om exact het gewicht te kopen dat men wenst en daarmee niet meer te investeren dan nodig is. Daarnaast zijn er mensen die op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden dat ze het fijn vinden dat het om puur goud gaat en dat de kwaliteit over het algemeen uitstekend is. Ook zijn de goudbaren heel gemakkelijk te verhandelen. De algemene redenen om goud te kopen spelen natuurlijk ook wel degelijk mee. Zo kan men aan de hand van het kopen van goud gemakkelijk de invloeden van de inflatie vermijden en is het goud bijvoorbeeld vrijgesteld van btw dus kan men het relatief voordelig aanschaffen.
Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden veel mensen dus dat ze het prettig vinden om precies de hoeveelheid te kunnen kopen die ze zelf wensen. Dit komt onder andere door het feit dat de kosten van de goudbaren best snel op kunnen lopen, vanwege de hoge waarde van het goud. Wanneer we spreken over bijvoorbeeld honderd gram gaat het al om duizenden euro’s. Het zou daarom erg vervelend zijn wanneer men niet de keuze had gehad uit een aantal verschillende gewichten en gebonden was aan de grotere gewichten. Waar er een groot aantal mogelijkheden op de beurs bestaan waarbij men een groot bedrag in dient te leggen waarvoor men eerst dient te sparen is het bij het goud mogelijk om zelf te bepalen wat er wordt geïnvesteerd. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden ze dus vaak met het feit dat er sprake is van een zeer grote mate van flexibiliteit. Aan de hand van de goudbaren van bijvoorbeeld honderd gram, 50 gram of zelfs een enkele gram kan men exact het bedrag kiezen wat men wil investeren en is men niet gebonden aan welke standaard dan ook. Zo is het aan de andere kant ook mogelijk om heel grote bedragen te investeren, maar alleen wanneer men dit zelf wenst.
Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden ook veel mensen dat ze het fijn vinden om goud in huis te halen waarvan de goede kwaliteit onomstreden is. Het pure goud waarvan de goudbaren gemaakt zijn biedt de optimale kwaliteit en is om die reden dan ook heel interessant voor iedere handelaar. We hoeven er op die manier niet over in te zitten of het goud wel echt de waarde kent die we ervoor betalen. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden dus veel mensen dat ze het fijn vinden om puur goud aan te schaffen en daarbij geen randproducten te ontvangen die de waarde tegen zouden kunnen werken. De goudbaren zijn hierin bijvoorbeeld heel anders dan sommige gouden munten. Wanneer we kijken naar de Krugerrand uit Zuid-Afrika is deze bijvoorbeeld gemaakt van zowel goud als koper. Dit betekent dat het goudgehalte relatief laag is. Waarom mensen goudbaren kopen wordt duidelijk wanneer we kijken naar dit goudgehalte. Dit bedraagt over het algemeen namelijk 999/1000, wat staat voor 24 karaats goud. Dit is de beste kwaliteit die we kunnen krijgen en heet in de volksmond ook wel puur goud.
Waarom ze goudbaren kopen wordt doorgaans ook duidelijk wanneer we kijken naar de mogelijkheid om het goud verder weer te verhandelen. Natuurlijk is het van belang dat het goud er mooi uitziet, maar wanneer we het uiteindelijk niet meer kunnen verkopen is de waarde ervan natuurlijk alsnog niet hoog. Om die reden is het van belang om goed te kijken naar de eenvoud waarmee we het goud weer kunnen verkopen. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden veel mensen dan ook dat de verschillende handelaren op die manier niet naar de kwaliteit of andere zaken hoeven te kijken. Ze kunnen het goud simpelweg op de weegschaal zetten en aan de hand daarvan bepalen wat de waarde van het goud is. Zo kan men het kapitaal gemakkelijk weer omzetten naar bijvoorbeeld dollars of euro’s en daarmee bijvoorbeeld een grote aankoop gaan doen.
Waarom mensen goudbaren kopen kunnen we tevens verklaren aan de hand van algemene redenen om goud te kopen. Het goud is over het algemeen bijvoorbeeld een stuk populairder dan het zilver. Dit is natuurlijk niet zonder reden, al zijn de beide edelmetalen goed geschikt om de invloeden van de inflatie tegen te gaan. Het kopen van goud kan er namelijk voor zorgen dat de inflatie geen kans zal krijgen en dat we er op die manier voor kunnen zorgen dat ons kapitaal netjes behouden blijft. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden veel mensen dat ook dat de huidige onrust op de financiële markten ervoor zorgt dat hun kapitaal langzaam kleiner wordt terwijl ze hier helemaal niets aan kunnen doen. Door hun geld om te zetten in goud kunnen ze dit tegengaan en daarnaast ook nog eens kans maken op een leuk rendement. Op die manier is het uiteraard heel prettig om te investeren en dat al helemaal in een zeker product als goud.
Waarom ze goudbaren kopen wordt daarna voor veel mensen duidelijk wanneer we kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot het vermijden van de btw. Zoals gezegd biedt ook het zilver de mogelijkheid om de gevolgen van de inflatie tegen te gaan, maar toch zit er aan dat edelmetaal een belangrijk nadeel. Over het zilver dient men over het algemeen namelijk wel gewoon btw te betalen. De vrijstelling geldt alleen voor een paar specifieke munten. De baren worden over het algemeen namelijk ook door de bedrijven gebruikt om ze te verwerken in bepaalde elektronische producten. Waarom mensen goudbaren kopen is daarmee direct heel duidelijk, want hierover hoeft helemaal geen btw betaald te worden. Op die manier is het rendement dat men maakt wanneer de goud koers stijgt ook direct een netto rendement en wordt men hier dus direct zelf beter van.